Przepis na pyszną pastę z bobu w połączeniu z makaronem razowym.
Składniki:
- 250 g bobu (mrożony lub świeży)
- szklanka makaronu razowego (wybrałam świderki, może być rownież spaghetti)
- 1/2 małej cebuli
- ząbek czosnku
- płaska łyżka jogurtu naturalnego
- odrobina słonecznika łuskanego
- kilka listków bazylii do ozdoby
- olej kokosowy lub oliwa do smażenia
Wykonanie:
Bób ugotować do miękkości (ok 10 minut) i obrać ze skórki. W tym czasie pokroić cebulę i czosnek w paski. Podsmażyć do zarumienienia. Dodać do bobu wraz z jogurtem i zblendować. Ugotować makaron. Pastę wyłożyć na makaron. Podawać z odrobiną słonecznika i udekorować bazylią.
Smacznego!
Przepraszam za efekt końcowy. Nie koniecznie pięknie podane, ponieważ szykowane do szkoły. W smaku za to obłędne!
Jej to wygląda na pyszne :)
OdpowiedzUsuń